Nyhetsarkiv

1000:e svenska Merlon – Duo-Power till Truckbolaget

När Truckbolaget AB i Örebro investerade i ännu en Merlo ROTO blev det en maskin med kombinerad el- och dieseldrift. Det var dessutom den 1000:e Merlon som AB Hüllert Maskin sålt i Sverige.

 

Maskinen är en Merlo ROTO 40.30MCSS Duo-Power som kan köras på både el och diesel, beroende på vad som passar bäst vid varje enskilt projekt.
Truckbolagets säljare Johan Bäckström berättar varför man ville satsa på en maskin som kan köras med både el och diesel:
– En eldriven maskin ger möjlighet att värna miljön och det vill vi. Inte minst arbetsmiljön. Kan man välja eldrift, så får de som arbetar i och runt maskinen en bättre arbetsmiljö. Jag tror att det kommer att uppskattas mycket. Vi ska nu börja marknadsföra att vi har eldrift och jag hoppas det ger fördelar. – – Det ska också bli spännande att följa hur eldrift påverkar driftkostnaderna för den här maskintypen.

Maskinföraren Alexander Svärdh, som kör den nya maskinen, berömmer eldriften:
– Det fungerar precis som vanligt, man märker ingen skillnad i hydrauliken. Den är lika snabb som med dieseldrift. Den mest påtagliga skillnaden är att maskinen går så tyst med eldrift! Det är en stor fördel, vid sidan av miljöfördelarna, tycker han.


DETTA ÄR TRUCKBOLAGET MED SYSTERFÖRETAG
Företaget startades 1965 av Hadar Bäckström och drevs sedan vidare av Lars och Anders Bäckström. Truckbolaget är numera helägt dotterbolag till Hyrlift AB, som även äger Heroks Byggvaruhus AB, Trafikbutiken AB och XL Byggs Proffsbutik. Hela koncernen har ett 60-tal anställda.
Företagen i koncernen samverkar för att erbjuda attraktiva lösningar för bygg- och anläggningsbranschen inom sina respektive affärsområden, eller tillsammans.
Moderbolag är Hyrlift AB med verksamhet i Örebro, Västerås och Eskilstuna.
Företagsgruppen ägs av syskonen Ingela Hellqvist och Rikard Rosander.


FAKTA MERLO DUO-POWER:
Samtliga modeller av Merlo Roto som säljs i Sverige kan beställas med eldrift som extrautrustning, Duo-Power. De flesta har tiltbar hytt. Merkostnaden för Duo-Power är förhållandevis blygsam.
Vid allt stationärt arbete kan maskinföraren välja vilken drift som önskas. Med enbart eldrift drivs stödbenen, bommen, den tiltbara hytten, all hydraulik för lyft och sväng och maskinens alla övriga elfunktioner. Det är bara vid förflyttning av maskinen som körningen kräver dieseldrift.
Dessa Rotomodeller kan beställas med Duo-Power:
ROTO 45.19
ROTO 40.26
ROTO 40.30
ROTO 45.21
ROTO 60.24

 

8211.jpg