Nyhetsarkiv

Allfixande Merlo byter skepnad efter årstid

Multifunktionella maskiner är en ekonomiskt optimal lösning för utemiljöarbeten. Inte minst under snösäsongen då sommarens gräsklippare, sopmaskin och arbetsplattform förvandlas till snöröjare och halkbekämpare.

Den multifunktionella mångsidigheten har gjort att Merlos ”Allfixare” nått framgångar hos både kommuner och entreprenadföretag.

Det är mångsidigheten som gör den attraktiv och kommunala förvaltningar i Göteborg, Skara och Götene har investerat i egna maskiner för jobb med allt från park- och fastighetsförvaltning, till snöröjning och sandning. Många kommuner hyr också in maskinerna via lokala entreprenadföretag.

 

BM-fäste

Det vinnande konceptet är att en och samma maskinresurs fungerar utmärkt för mängder av olika arbetsuppgifter. Maskinerna som säljs i Sverige är utrustade med CE-godkänt Volvo BM-fäste från fabrik vilket öppnar för att använda alla tänkbara redskap, till exempel klippaggregat, pallgafflar, skopa, kranarm, snöplog, sandspridare, sopaggregat eller personkorg. Valmöjligheterna styrs av behoven och innebär att ett optimalt utnyttjande blir möjligt.

 

Certifierad arbetsplattform

Andra fördelar med allfixarna är det nätta formatet. Den minsta är bara knappt två meter hög, men lyfter ändå 2,5 ton. Det gör att den kan användas för arbeten i garage, under utskjutande tak, i gång- och cykeltunnlar och att de kan arbeta där traditionella traktorer inte kan köra på grund av sin höjd.

Med godkänd personkorg kan maskinen fungera som arbetsplattform för trädbeskärning, fasadjobb eller annat och är då certifierad enligt gällande normer och regler.

Andra framträdande egenskaper är att maskinerna har fram-, krabb- eller fyrhjulsstyrning. Det går alltså att växla mellan olika styrmetoder beroende på behoven. De kan också utrustas med dragkrok för vagn liksom med hydrauliskt bromsuttag.


Läs mer om Allfixaren här -->

allfixaren1.jpg