Nyhetsarkiv

Årets Kulturella och Kreativa exempel

Fredagen 1:a januari var det tredje gången gillt för ÅRETS FÖRETAGARFEST i Vara. Återigen sattes strålkastarljuset på entreprenörsanda, handel, företagande och organisationer som gjort bra saker för Vara. Sånt som skapat grogrund och drivkraft till bygden. Kort och gott ÅRETS STORA FEST för att fira all god framåtanda i Vara Kommun. 

På denna fest fick Hüllert Maskin ta emot följande pris:

Årets Kulturella och Kreativa exempel

2019

Hüllert Maskin

Genom åren har ledare och medarbetare på Hüllert Maskin i ord och handling visat ett genuint intresse för kulturens möjligheter att förmedla positiva värden, mod att göra det oväntade och att dra nytta av uppmärksamheten på ett smart sätt. Få är de showroom för maskiner som inbjuder en hel manskör att hålla en föreställning, än färre är de teleskoplastare som dansat duett med en professionell dansare. Hüllert Maskin tar vara på möjligheterna. Det är uppenbart att från teleskoplastare ser en helt enkelt lite längre!

 

Manskören som nämns i motivationen är:

I dokumentärkörverket Hjässan är kal sjunger män ut om det viktiga i livet. De sjunger om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Körverket är baserat på djupintervjuer med män mellan 50 och 73 år i Skaraborg.

 

Urpremiär! söndag 24 februari kl 15.00 – Åbergs plåt, Smedjegatan 12 i Tidaholm

Konsert söndag 3 mars kl 15.00 – Lindströms bil, Batterivägen 3 i Skövde

Konsert söndag 17 mars kl 15.00 – Hüllert Maskin, Torggatan 56 i Vara

 

http://rotproduktion.se/hjassan-ar-kal/

IMG_9087.jpg