Nyhetsarkiv

Bejublad konsert hos Hüllert Maskin

I söndags var det konsert i utställningshallen hos Hüllert Maskin i Vara.I dokumentärkörverket Hjässan är kal sjunger män ut om det viktiga i livet. De sjunger om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Körverket är baserat på djupintervjuer med män mellan 50 och 73 år i Skaraborg.

Hjässan är kal består av ett dokumentärkörverk, en bok och en vandringsutställning.
Underlaget till dokumentärkörverket är tjugo djupintervjuer Annica Carlsson Bergdahl har gjort med män mellan 50 och 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, fyra av dem från Gotland. Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward. Volvo Skövde manskör framför verket tillsammans med tio professionella sångare. Musiker på scen är Johannes Bergion på cello och Bengt Olausson på dragspel. Körledare är Elisabeth Backhaus.

De intervjuade männen har fotograferats av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Ohöljda och innerliga porträtt som är långt från den stereotypa bild av män som ofta syns i media. Fotografierna kommer att visas i ett bildspel under konserterna.
Boken Hjässan är kal, med fotografier av Elisabeth Ohlsson Wallin, sångtexterna till körverket av Lina Ekdahl och citat från intervjuerna med männen kommer att finnas till försäljning i samband med konserterna och vandringsutställningen.


IMG_1736.JPG