Nyhetsarkiv

Hetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie

När AB Hüllert Maskin visar upp Merlos nya ROTO-serie på höstens mässor är det årets kanske hetaste nyhet. Merlo ROTO 50.35 S-Plus lyfter 5 ton och når 35 meter.

Inte nog med att Merlos nya ROTO-maskiner är fulla med ny teknik för ökad styrka, exaktare körning och höjd säkerhet. Dessutom representerar de det nya produktionssystemet vid fabriken i italienska Cuneo. Produktionslinjen tillämpar nu produktion i modulsystem. Varje enskild del av maskinen, som t ex hytt, drivlina och chassiets olika delar är byggda var för sig för att till sist monteras samman till en ny maskin.

 

– Att maskinerna modulbyggs minskar riskerna för produktionsfel. Varje modul kvalitetstestas innan slutmonteringen. Det förenklar också för oss vid beställning. Varje beställning har sin egen identitet i produktionslinjen och maskinen kan effektivare anpassas exakt efter hur beställaren vill ha den, säger Andreas Tagesson, operativ chef på AB Hüllert Maskin.

 

Den ROTO-modell som visas upp på mässorna är Merlo ROTO 50.35 S-Plus.

• Rotomaskinerna har nu ett nytt hydraulsystem med dubbla hydraulpumpar med kapacitet på 160, respektive 100 minutliter. Den mindre är dedikerad för tornsväng och styrning. Den kraftigare för övrig hydraulik. Dubbleringen innebär att föraren kan göra flera samtidiga rörelser med högre precision.

 

• Rotomodellerna har fått ny hytt. Den har en ny klimatanläggning som håller måttet för nordiska förhållanden under både vinter och sommar. Tiltbar hytt vilken försetts med ny mjuk tilthydraulik.

 

• Ny joystick, två val. Beställaren kan välja mellan två olika utföranden av joystick. De är kapacitiva, det vill säga att de har sensorer som känner av förarens hand (även möjligt med handskar på). Det innebär att det tidigare dödmansgreppet inte längre behövs, maskinen vet när föraren är aktiv. Joysticken sitter på höger armstöd som även det är helt nytt, med integrerade kontroller lätt tillgängliga.

 

• Nytt lasthanteringssystem med ny display och ny funktionslayout. Den nya displayen illustrerar i realtid exakta lastdiagram som informerar föraren om var gränserna för överlast går i varje given situation. Eftersom gränserna syns tydligt minskas risken för överlastavbrott och därmed kan maskinen köras säkrare, effektivare och mer harmoniskt utan överraskningar. Säkerhetssystemet minskar till exempel rörelserna successivt och utan ryck när gränserna närmar sig.

 

• Ett par andra nyheter i det nya lasthanteringssystemet är digitalt vattenpass på skärmen, realtidsinformation om lastvikt och till exempel om vinkeln på lastgafflarna. Ytterligare en nyhet är att systemet går att programmera för upp till sex olika förare (eller för sex olika typer av laster), då man kan programmera hur olika hydraulrörelser ska bete sig.

 

• Ny chassifjädring ger högre komfort och mindre krängning vid transportkörning och förflyttning.

 

• Ny drivlina med Cvtronic som standard, det vill säga steglös transmission.

 

Den nya serien visas på både Entreprenad Live och på Load Up North. AB Hüllert Maskins medverkan på Load Up North blir för övrigt första gången i företagets egen regi. Det markerar den satsning som Hüllert och Merlo gör i de norra regionerna – och på Hüllerts säljare i Umeå, Peter Sjöström, som finns med på mässan.

 

 

FAKTA MERLO ROTO 50.35 S-PLUS:

Maskinvikt:  23500 kg                                                                             

Lyftkapacitet:  4950 kg                                                                             

Lyfthöjd:  34 meter                                                                             

Motor:  FPT NEF45

Effekt: 125 kW (170 hk)                                                                             

Maxhastighet:  40 km/tim                                                                             

Mått:  L 8590 / B 2490 / H 3330                                                                             

För mer info:

Andreas Tagesson, Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 33, eller någon av säljarna, se kontaktinformation på www.hullert.se


5456.jpg5452_Roto50_35SPlus.jpg5448_Roto50_35SPlus.jpg5443_Roto50_35SPlus.jpg5438_Roto50_35SPlus.jpg5437_Roto50_35SPlus.jpg5435_Roto50_35SPlus.jpg5432_Roto50_35SPlus.jpg
5432_Roto50_35SPlus.jpg