Nyhetsarkiv

Hüllerts julgåvor gör nytta!

För en gångs skull bilder på något annat än maskiner. Idag handlar det om omtanke. Varje år delar AB Hüllert Maskin ut en julklapp, en donation i pengar, till något välgörande ändamål. 

En av de mest avlägsna gåvorna har gått till Sri Lanka. Där har Hüllerts sponsrat utbyggnaden av ett ”CBR-centre”, det vill säga ett ”Community Based Rehabilitation Centre” för funktionshindrade barn. Centret är beläget utanför Andigama i Puttalam-distriktet i norra Sri Lankas inland. Verksamheten drivs av den lokala organisationen VOICE i samarbete med ChildFund.

Till just detta center kommer ungefär 120 barn med handikapp och funktionshinder för behandling och träning. Samtidigt får deras föräldrar utbildning. Syftet är att förbättra barnens livskvalitet.

Till julen 2015 skänkte AB Hüllert Maskin det årets julgåva till CBR-centret i Sri Lanka.

I mars 2018 besökte Merlo News redaktör Mats Thorner – som själv stöttat centret under många år – platsen ännu en gång och tog de här bilderna.

cbr1.jpg

Hüllerts julgåva användes för att bygga ut centret med byggnaden på bilden. Byggnaden används som samlingsplats och för undervisning av föräldrar och barn. Amila Lakmal från Childfund har nu satt upp skylten om Hüllerts sponsring.

cbr2.jpg

De här lille pojkens livskvalitet har förbättrats avsevärt, tack vare den träning han får på CBR-centret.

cbr3.jpg

På bilden personal, familjer och ett av barnen som gläds åt att CBR-centret utvecklas.  

FAKTA AB HÜLLERT MASKINS JULGÅVOR:

2017 skänktes julgåvan till Barnhjälpsorganisationen Majblomman. www.majblomman.se

2016 skänktes julgåvan till Operation Smile. www.operationsmile.se

2015 skänktes julgåvan till CBR-centret i Sri Lanka. www.childfund.org (sök på begreppet CBR Centre Sri Lanka)

2014 skänktes julgåvan till insamlingsstiftelsen Lena-Marias vänner. www.lenamaria.com (klicka på menyn ”Stiftelsen”)cbr1.jpg