Nyhetsarkiv

Merlo Mannes rekordresa!

Leo Terqujeff, som kallas för ”Merlo Manne” av sina vänner arbetar som serviceansvarig på den finska generalagenturen för Merlo. Leo som vid 63 års ålder skall gå i pension fick en idé för några år sedan som han inte har kunnat släppa. Som en final på en lång karriär i maskinbranschen vill han göra något annorlunda och lite galet, nämligen köra en teleskoplastare från Merlofabriken i norra Italien genom Europa till Finland.

Efter att han bollat idén med sin arbetsgivare och med fabriken så fick han klartecken att planera sin resa. Valet av maskin föll på Merlos minsta teleskoplastare, P25.6. Han byggde en låda att hänga på redskapsfästet, där han kunde ha med sig lite packning. Den 28 april gick starten på resan och Merlo Manne har nu rest igenom Italien, Slovenien, Ungern, Slovakien, Tjeckien, Tyskland och Danmark. Den 21 maj anlända han i Göteborg för vidare resa genom Sverige och han beräknar anlända i Finland på måndag den 26 maj. Då har han rest över 4000 km i en maxfart av 36 km/h. Resan bevakas av Guinness Book of World records och det kommer att bli ett rekord för världens längsta resa med teleskoplastare.

Vi på AB Hüllert Maskin tog emot Manne när han anlände i Göteborg och tog in 25.6:an i verkstaden för att kolla över den, men det enda vi behövde göra var att putsa rutorna och sända honom vidare på resan. Men innan han fick resa vidare så tog vi med Manne på en god middag på Bjertorp slott, där han fick berätta om sin resa och njuta av årets finaste kväll i slottsträdgården.

På lördag 24 maj har ni chansen att få tala med Manne i vår monter på Maskinexpo (Monter 1144) där han kommer finnas tillgänglig hela eftermiddagen.

Ni kan följa Manne på facebook genom följande länk: https://www.facebook.com/merlomanne

eller på twitter: https://twitter.com/LeoTergujeff

 

Han har även en GPS från Trackunit som gör att ni kan följa honom i realtid. Gå in på denna länk: http://hullert.trackunit.se

logga in med:

Användarnamn: merlomanne

Lösen:  merlomanne1

 

Vi på AB Hüllert Maskin tackar Manne för besöket och önskar han all lycka och framgång både på resten av resan och i hans fortsatta liv som pensionär. Något säger mig att han inte kommer sitta i parken och mata ankorna……


IMG_3602.jpgIMG_3574.jpgIMG_3530.jpgIMG_3515.jpgIMG_3527.jpgIMG_3483.jpg
IMG_3483.jpg