Nyhetsarkiv

Merlos produktutvecklare lyssnade på Anders

När italienska Merlo drev ett projekt för att utveckla en moderniserad ROTO-serie, då kallade man in Anders Johansson, produktspecialist på AB Hüllert Maskin i Vara.

Modellserien med de stora, runtomsvängande teleskoplastarna Merlo ROTO är en av Merlos viktigaste produkter. Maskinerna säljs över hela världen och har snart sagt obegränsade användningsområden, tack vare deras mångsidighet, smidiga storlek och många möjligheter.

Merlos svenska generalagent AB Hüllert Maskin i Vara säljer maskinerna i Sverige och de utrustas och anpassas efter svenska önskemål. En av specialisterna på dem är Anders Johansson.

– Jag har varit med och följt de här maskinerna ända sedan 2012. Idag är jag Hüllerts produktspecialist och är i ständig kontakt med ROTO-kunder över hela Sverige. Med åren ger det stora kunskaper om maskinernas egenskaper och om kundernas önskemål, säger Anders Johansson.

Just de kunskaperna har han varit flitig med att föra vidare till Merlo, och när produktutvecklarna i Cuneo i norra Italien bildade en utvecklingsgrupp för ROTO-serien, så kallade man in Anders.

– Vi från Sverige och andra kolleger från den belgiska generalagenten kom med i gruppen. Jag fick hålla en dragning för ingenjörerna under en heldag. Då redovisade jag alla de erfarenheter och kunskaper vi fått under årens lopp i vår verkstad och alla förslag som fångats upp från kunderna.

– Jag tycker att både vi själva inom AB Hüllert Maskins nätverk och alla våra kunder kan känna sig stolta över att vi påverkat den nya ROTO-serien till att bli ännu bättre. För mig personligen känns det bra att Merlos ingenjörer lyssnat, säger Anders Johansson.

För mer info om Merlo ROTO:

Andreas Tagesson, Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 33, eller någon av säljarna, tel 0512-30 16 20

5472_Anders.jpg