Nyhetsarkiv

Nya S Plus-serien är här!

Modellserien med de stora, runtomsvängande teleskoplastarna Merlo ROTO är en av Merlos viktigaste produkter. Maskinerna säljs över hela världen och har snart sagt obegränsade användningsområden, tack vare deras mångsidighet, smidiga storlek och många möjligheter. 

Redan i januari 2020 kan Hüllert maskin presentera en efterlängtad maskin ur den nya S-plus serien, R50.35 S-plus. Den nya roton lyfter 5 ton och når 35 meter. Rotomaskinerna har nu ett nytt hydraulsystem med dubbla hydraulpumpar med kapacitet på 160, respektive 100 minutliter. Den mindre är dedikerad för tornsväng och styrning. Den kraftigare för övrig hydraulik. Dubbleringen innebär att föraren kan göra flera samtidiga rörelser med högre precision.

Rotomodellerna har fått ny hytt. Den har en ny klimatanläggning som håller måttet för nordiska förhållanden under både vinter och sommar. Tiltbar hytt vilken försetts med ny mjuk tilthydraulik.

Ny joystick, två val. Beställaren kan välja mellan två olika utföranden av joystick. De är kapacitiva, det vill säga att de har sensorer som känner av förarens hand (även möjligt med handskar på). Det innebär att det tidigare dödmansgreppet inte längre behövs, maskinen vet när föraren är aktiv. Joysticken sitter på höger armstöd som även det är helt nytt, med integrerade kontroller lätt tillgängliga.

Nytt lasthanteringssystem med ny display och ny funktionslayout. Den nya displayen illustrerar i realtid exakta lastdiagram som informerar föraren om var gränserna för överlast går i varje given situation. Eftersom gränserna syns tydligt minskas risken för överlastavbrott och därmed kan maskinen köras säkrare, effektivare och mer harmoniskt utan överraskningar. Säkerhetssystemet minskar till exempel rörelserna successivt och utan ryck när gränserna närmar sig.

Ett par andra nyheter är också i det nya lasthanteringssystemet är digitalt vattenpass på skärmen, realtidsinformation om lastvikt och till exempel om vinkeln på lastgafflarna. Ny chassifjädring ger högre komfort, samt ny drivlina med Cvtronic som standard.FAKTA MERLO ROTO 50.35 S-PLUS:

Maskinvikt: 23500 kg                                                                           

Lyftkapacitet: 4950 kg                                                                           

Lyfthöjd:  34 meter

Motor:  FPT NEF45

Effekt:125 kW (170 hk)           

Maxhastighet: 40 km/tim                                                                             

Mått: L 8590 / B 2490 / H 3330


Är du intresserad av R50.35 S-plus, kontakta en av säljarna i ditt område för mer information! 


Broschyr R50.35 S-Plus:

Roto_24-35_EN_LR_1.pdf


5435_Roto50_35SPlus.jpg