Nyhetsarkiv

Öppethus i Vara

Två nya modeller av Merlo teleskoplastare presenteras under Elmia Djur & Inomgård 21-24 oktober. Det är den starka Merlo 50.8 och den helt nya modellen Merlo 33.9 i mellanklass. Då intresset för dessa nya modeller är väldigt stort håller Hüllert Maskin öppethus på huvudkontoret i Vara:

Onsdag 18/11 kl. 10 - 18

Torsdag 19/11 kl. 10 - 18

Det kommer finnas möjlighet att provköra både de nya modellerna och andra teleskoplastare från Merlos breda program.

Naturligtvis kommer grillen vara tänd och kaffet nybryggt.

Merlo 50.8 är en styrkemaskin som ingår i modellprogrammet Heavy Duty. Den väger 8,8 ton, lyfter 5 ton och har en maximal lyfthöjd på 8 meter.

Dess styrka och kapacitet gör att den kan konkurrera ut traditionella hjullastare. Tack vare den långa bommen har Merlo fördelen att den kan lasta mycket högre. Maskinen levereras med hyttfjädring, samt antingen med stel framaxel, eller med sideshift och nivellering.

Merlo 33.9 är lite av en nykomling i Sverige. Det är en mellanklassmodell som med sin lyftkapacitet och lyfthöjd hamnar mitt emellan två andra storsäljande modeller. Modellnamnet 33.9 avslöjar lyftkapaciteten 3,3 ton och lyfthöjden 9 meter.

Mellanformatet innebär att maskinen enkelt tar sig in där större maskiner har det svårt. Den är bara 2,25 meter hög och tar sig därför enkelt in i låga stallar och ladugårdar. Trots formatet har den kapaciteten att lyfta tungt och högt. Köparen kan välja mellan två motorstyrkor, 75 eller 122 hk. Maskinvikten på 6,6 ton innebär att Merlo slimmat vikten och därmed minskar bränsleförbrukningen.

merlo_50.8.jpg